ponedeljek, 16. februar 2009

Valentinovo

Praznik? Definitivno ne državni :). Dan zaljubljencev? Vsekakor. Koliko pa kdo nasede na potrošniške fore pa je odvisno od vsakega posameznika. Kaj pa samski in razočarani v ljubezni? Vem, da na ta dan trpijo taki osamljeni še bolj kot zaljubljenci uživajo.

Za naju je bilo to prvo valentinovo v najini vezi, zato sva se vsak še posebej potrudila, da bo ta dan samo najin. In ne, ni šlo za draga darila, fancy restavracije in podobno. Šlo je za čas preživet skupaj, za majhno pozornost, ki nima nobene veze z materialnostjo, za globoke in še globlje pogovore, za izpoved občutkov, čustev.
Večerja ob svečkah in romantični glasbi, lep svečan prt in popolna opremljenost mize z vsem priborom in ozalšanimi prtički, dišče palčke, vonj po doma kuhani hrani ... :) v soboto zjutraj pa dolgo poležavanje v postelji, skupno prebujanje ob petju ptičkov, dolgiiii sprehodi po tivoliju in seveda romantično kosilo, ki sva ga pripravljala skupaj vključno z desertom (pojedla sva celi pladenj tiramisuja hehe)!

In ne gre za to, da sem imela mojega dragega rada na ta dan bolj in seveda ne drži, da ga zdaj imam manj, gre le za nekakšen poklon ljubezni , vsaj iz moje perspektive.


6 komentarjev:

Unknown pravi ...

ijeee,ful lepo si tole napisala in se popolnoma strinjam s tabo...važn je čas ki ga preživiš skupi,ne pa vse tiste materialne dobrine

hmmm,kje je že najino prvo valentinovo...zanimivi spomini:D

KaTkA pravi ...

hehe majči, dolga je že vajina pot jle ;) ... ***

Unknown pravi ...

ja je že res kr,madonca,kr 3 leta bo že kmal...po drugi strani pa ni tk douga:p,ka naju šele čaka;)
itak je pa use do zdej ful prehitr minil...

Izgubljena. pravi ...

Ah, vidva mata itak skoz valentinovo :P - skoz jesta tiramisu, skoz si podarjata tvitije... Valentinovo sploh ne pride do izraza :P .

Ampak aveš kaj??? Čist nč švoh se nism počutla, ker sem bla na ta dan slovensko samska. :D

Evie pravi ...

Točno tako. Vse to pritoževanje nad skomercializiranostjo je čist bv. Porkaduš no, če ne bi noben kupoval oz nasedel potem tud trgovci ne bi tkole ponujal vsega kiča.

Lepo da sta uživala, še veliiiko zaljubljenih dni vama želim ;)

KaTkA pravi ...

@vađi pa ti itak nisi sama, ti maš itak poun domišlije tak da nevem če si lahk kdaj dejansko sama :) ... sicer pa tvoja ljubav je le mal dlje stran od tebe, ni da je nebi mela ;)

@evie: ja itak, js tut tak pravim... čeprav mi je res včasih smešno, ker na običajne dni parček sploh ne deluje parček, na valentinovo pa zapravljata gore denarja ...
js vem, da mi je rožica, ki sem jo dobila, ful pomeni, vem pa tudi, da take pozornosti niso zato, ker pač morajo biti in vem, da bodo obstajale tudi na čist vsakdanje dni :)

upam, da sta obe uživale v valentinovem dnevu, biu je (oh kako praktično) na sobotoooo :) hihi