četrtek, 6. september 2007

Slovenija ima srce!

Po izvrstni tekmi z Italijo, kjer je bil zmagovalec odločen šele ob zvoku sirene za konec tekme, je naša reprezentanca z lahkoto prišla do zmage tudi proti Poljski, čeprav je začetek tekme kazal na skoraj enakovreden boj, a so naši v drugem polčasu strli odpor Poljakov in tekmo varno pripeljali do konca, Pipan pa je dal priložnost tudi mladim igralcem.

Čisto drugačna tekma je bila včeraj, ko sta se udarili Francija in Slovenija za vodilno mesto v skupini D (kar pač prinaša maksimalno število točk v nadaljevanju tekmovanja in posledično lažjo uvrstitev v četrtfinale). Na začetku tekme sta bili obe ekipi izenačeni in sta se izmenjavali v vodstvu, kasneje pa je Francija prevzela pobudo in (z rahlo pomočjo sodnikov) polčas zaključila z 8 pikami prednosti. Katastrofa se je dogajala v drugem polčasu, ko so naši popustili in Francozom dovolili, da so se odlepili, k čemur je pripomogla tudi "dobra kvaliteta" sodnikov, saj je Rašo dobil dve nešportni (ena je bila pravična, druga vprašanje) in posledično izključen, poleg tega pa je sodnik naši klopi dosodil prvo tehnično napako (baje se je Pipan preveč drl). V redu, ni bilo prevelikega šoka, sodniki imajo pač tak kriterij, a ni bilo dolgo, ko sodniki dosodijo našim osebno napako nad Francozom the gorillo, vredu naši se ne strinjajo, a mirno prenesejo odločitev sodnikov. A potem šok, sodnik se je odločil, da pač Francozi ne smejo zgubiti in z "elegantnimi kretnjami" in "globokim predhodnim premislekom" naši klopi dosodi novo tehnično napako! Pipanu&Co ni bilo jasno nič, še manj pa nam pred TV ali Vilfanu na komentatorskem mestu! Pipan je dobil tehnično, ker je SVOJIM IGRALCEM RAZLAGAL NEKAJ IN VMES UPORABLJAL ROKE - mislim potem se pa vprašaš, ali smo nori mi ali pa sodniki res hočejo, da gre Francija naprej... v skupnem seštevku je use skupaj pomenilo 8 prostih metov + dve žoge s strani za Francoze, vse to jim je bilo podarjeno ...

In potem se zgodi... Smodišu, Jagodniku in ostalim našim prekipi, zberejo glave in napovejo vojno Franciji + sodnikom. Prednost 15ih pik je kopnela ko da bi rekel keks in naši so bili spet v igri za zmago. Francozeki so se malo ustrašili in začeli delat grde napake, ki so jih naši več ali manj izkoristili :)!
Najlepše pa je bilo v zadnjih sekundah, ko je naš mladi Domen Lorbek najprej zadel enega od dveh prostih metov, nato pa ob naslednji osebni napaki še dva, kar nas je popeljalo v vodstvo dveh pik. Na nasprotni strani si je osebno "težko izboril" Parker (da ne omenjam, da so ga sodniki branili, ko da je zlat) in metal dva prosta meta 2 sekundi pred koncem... in glej ga zlomka, takle as kot je MVP playoffa NBA lige, je prvi prosti met rutinirano zadel, a drugi se mu je nekako izmuznil in zmaga je pristala v naših rokah...
Ja kaj naj rečem, še je pravica na tem svetu (kljub temu da sodnikom ne morem rečt ravno sodnik!) ...
Evo to je bil moj pogled na tekmo...

Vsaka čast našim korenjakom, nimamo MVP-jev NBA, nimamo slavnih igralcev, ki bi sami zmagovali tekme, nimamo izkušenj iz največjih tekmovanj, imamo pa mladost, zagnanost in predvsem srce! Karkoli se bo naprej odvijalo, mislim, da si naši zaslužijo vse čestitke za borbo in neustrašnost! Pa še ena shrljivka se je obrnila na našo stran... :)

Zdej pa naprej na Turčijo v soboto ob 21.30 v Madridu!

Za konec pa še en res smešen komentar tekme:
Frederic Weis, igralec Francije:
"Danes je bila to zelo težka tekma. Mi smo igrali bolje, Slovenci pa bolj umazano in sodniki so to dopustili." (nevem, a sm nora js, al se pa tale francozek res nobenga ne boji!)


Pa da še pohvalim našo žensko člansko reprezentanco, ki v teh dneh igra dodatne kvalifikacije za EP v Italiji. Punce so včeraj v Slovenjskih Konjicah premagale Finsko z 72:56.

3 komentarji:

ancy pravi ...

Ma ja. Naši so carji. Sem včeraj klicala sestrico in je tulila v tel ko zmešana:).Ka šele , če pridemo do finala? Vaju bo pobralo:). Sej je prav tak, samo izkazalo se je, da so zvezdniki navadne riti.

Bravo naši.

Unknown pravi ...

hehe sekica,ja če sm pa bla vesela nooo:)

i am very proud to live in slovenia:D

go pobi,kr tak naprej:D

KaTkA pravi ...

js sm tut čist ponosna... kmal bom 2m visoka, tak se mi smeji :D ...
drugač pa anita welcome on my blog (beri lepo da se ti ljubi brat moje bluzenje ;) )