petek, 28. maj 2010

Uršlja gora aka. Plešivec


Malo pred 1.majem sva ga pihnila na en pohod in tokratna destinacija je bila Uršlja gora oz. uradno gora Plešivec (1699m nadmorske višine).
Štartala sva na višini okoli 1000m. Dan je bil lep, začetna pot pa tudi, dokler nisva po nekje pol ure hoda prispela do kažipota, ki je kazal na pot strmo navzgor... Nič, odločima se, da zagrizema v hrib... po par minutah krasna zelena plantaža (pašnik), obdana z gozdovi. A po tej prelepi jasici pa še večja strmina. Ko že misliš, da si nekje na vrhu, še sploh nisi niti blizu. Najbolj smešno pa je to, da ne veš, a bi se obrnil ali bi rinil naprej.
No, po takih mislih pa le prispeva na sam vrh, kjer naju pričakajo zaplate preostalega snega, malo za tem pa neverjetno lep razgled na Črno, Slovenj Gradec in koroške kraje ter na Šoštanj in njegov stolp izpušnih plinov.Poleg prelepega razgleda pa sva si ogledala še cerkvico Sv. Uršule, po kateri je ta gora dejansko dobila nadimek. Res je bil ves trud lezenja v hrib poplačan. Na vrhu sva si privoščila še eno pošteno malco - domače kiflčke, filane s pršutom in sirom (mljaska), milko z lešniki in jabolke.
Blo je pa super!

Za dokaze pa še malo fotoshootinga :).



3 komentarji:

Luka pravi ...

...
hudo :)
mi smo mel nažalost takrat ko smo šli gor bolj slabo vreme. ampak je bilo tudi lepo:)
čim več takih lepih pohodov ti želim
...
http://malicopic.blogspot.com/2009/12/po-rimski-poti-na-ursljo-goro.html
to je pa naš izlet ;)
...

KaTkA pravi ...

ah ja, nad nama je tudi visel nek črn oblak, ampak zgleda, da ko sma vidla, da se ne dama, je zginil :)

tudi tebi čim več pohodov :)

p.s. hvala za idejo :)

Veer pravi ...

Thanks, seriously, I am very happy for you to select photos & use, along with words; I don't really think I can write word for you. I hope this is OK, like your blog.Cheap Flights to Dar Es Salaam
< Flights to Dar Es Salaam
< Dar Es Salaam Flights